Ypsilon logo

Ypsilon

vereniging van familieleden en naasten van mensen met een verhoogde kwetsbaarheid voor psychose

www.ypsilon.org

Levenseinde kliniek logo

Levenseindekliniek

De levenseindekliniek is bedoeld voor mensen met een stervenswens die aan de zorgvuldigheidseisen van de euthanasiewet voldoet, maar die van hun eigen arts geen euthanasie of hulp bij zelfdoding krijgen.

www.levenseindekliniek.nl

 NVVE logo

NVVE

De NVVE is er voor iedereen die waardig wil sterven. Wij willen een optimale uitvoering van de euthanasiewet, vooral voor groepen die in de praktijk geen hulp krijgen, zoals mensen met dementie, chronisch psychiatrische patiënten en ouderen die vinden dat hun leven voltooid is.

Het Adviescentrum van de NVVE staat altijd voor zijn leden klaar. U kunt ons bellen voor een gesprek of om een afspraak te maken. U kunt bij ons terecht met algemene vragen, maar ook met hulpvragen die voortkomen uit een crisissituatie.

www.nvve.nl

 

Het Klaverblad

Het Klaverblad is een uniek cliënt gestuurd project in Nederland dat bijdraagt aan taboedoorbreking ten aanzien van het hebben van een niet-levenswens. Dit wordt bewerkstelligd door het onderwerp openlijk en zonder schaamte bespreekbaar te maken in de maatschappij en de hulpverlening

Het Klaverblad ondersteunt onder leiding van ervaringsdeskundigen/professionals mensen met een langdurige niet-levenswens bij het overdenken van hun wens. Dit doen wij met respect en warmte. Hierbinnen bieden wij mensen met een niet-levenswens de mogelijkheid om samen met lotgenoten het traject te doorlopen, binnen een veilige en huiselijke sfeer. Met lotgenoten kan er open over de niet-levenswens gesproken worden, zonder oordeel. 

Voor contact:

hetklaverblad@ggze.nl